Köszöntő

köszöntő

Tisztelt Látogató!

Köszöntjük a Nemzeti Örökségvédelmi Fejlesztési Nonprofit Kft. és a Nemzeti Kastélyprogram és Nemzeti Várprogram nevében a majki Kamalduli Remeteség és Esterházy-kastély látogatóit!

 

A Nemzeti Kastélyprogramban és a Nemzeti Várprogramban értékőrzés történik tartós megoldásokkal. Rendkívül fontosnak tartjuk, hogy ne csak az épületek helyreállítása, hanem az újjászületése valósuljon meg, ne csak a fizikai, hanem a szellemi rehabilitációjuk is megtörténjen.

Az egész Európában kuriózumnak számító műemlékegyüttes ma már teljes szépségében megújulva várja a látogatókat. Talán a majki remeték hagyatéka az a különös áhítat is, amelyet az évszázados falak árasztanak, és amely minden ide látogatóra hatást gyakorol. A korhű enteriőrök segítségével, a kiállítások interaktív elemeivel, a digitális tárlatvezető alkalmazással (Visual Guide) a látogatók bepillantást nyerhetnek az egykor némasági fogadalomban itt élt szerzetesek zárt világába. Merüljenek el a remeték csendjében, ismerjék meg érdekes történetüket, amely által a barokk kor világképe is feltárul. Sétáljanak az újjászületett mértani kert fűszernövényei között, csodálják meg a grottakápolna izgalmas freskóit, a csonka templomtorony újraöntött harangját és látogassák meg a cellaházakban kialakított látványmanufaktúrákat! Majkon, ahol a csend lakik, nemcsak kulturális, de lelki felüdülés is várja a látogatót.

 

Kellemes kulturális időtöltést kívánunk!

Széchenyi 2020